Редактор: e-mail: Снимка и видео Фейсбук/Бойко БорисовОтпускаме допълнителни 96 млн. лв., за

...
Редактор: e-mail: Снимка и видео Фейсбук/Бойко БорисовОтпускаме допълнителни 96 млн. лв., за
Коментари Харесай

Борисов: Отпускаме допълнителни 96 млн. лв., за да подсигурим работата на здравната система

Редактор: 

e-mail: 

Снимка и видео Фейсбук/Бойко Борисов

Отпускаме спомагателни 96 млн. лева, с цел да подсигурим работата на здравната система, на лекарите и на лечебните заведения. Това заяви Бойко Борисов.

От тях:

46 млн. лева са за закупуването на Ремдесивир, който ще задоволи потребностите на лечебните заведения до септември. От началото на пандемията сме дали 80 млн. лева за съвсем 100 000 дози от медикамента.

50 млн. лева са за изплащането на добавката от 1000 лева за месец април на работещите на първа линия в лечебните заведения и незабавната помощ. Средствата, които сме обезпечили за медиците и немедицинския личен състав на първа линия, възлизат на 370 млн. лева

Осигуряваме финансовата поддръжка оптимално рано, с цел да бъдат спокойни и медиците, и жителите, че ще издържим на натиска. Убеден съм, че и Европейската комисия ще направи пропорционалното систематизиране на ваксини факт и през април България ще има три пъти повече ваксини против COVID-19, написа още Бойко Борисов в персоналния си профил във фейсбук.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР